programming a Ranger

Forum dedicated to the Harris PSPC Product group items such as Orion, M7100/M7200/M7300, P7100/P7200/P7300, Harris Unity XG-100, GE Orion, GE Master Repeaters, EDACS Trunking, Pro Voice, PC Configure, RPM, and other topics relating to Harris, MA-Comm, Ericsson, GE products.
Post Reply
firemanbatt
Posts: 20
Joined: Wed Dec 25, 2002 3:00 am
Location: Bushton, KS

programming a Ranger

Post by firemanbatt » Sat Jan 25, 2003 6:40 pm

We have a uhf ranger, and are wanting to program it ourselves, what do we need, besides the software....
Bushton Fire Department
Bushton Kansas

User avatar
n_zero_ndp
Posts: 388
Joined: Sun Feb 24, 2002 8:10 pm
Location: EDACS-land

Re: programming a Ranger

Post by n_zero_ndp » Sun Jan 26, 2003 5:15 am

firemanbatt wrote:We have a uhf ranger, and are wanting to program it ourselves, what do we need, besides the software....

radio interface box - GE p/n:TQ3330
a computer to r.i.b. cable
r.i.b. to rangr cable - http://www.hallelectronics.com/getech/tq3331.gif

An alternative to the GE TQ3330 r.i.b. is the P96A from Price Industries
http://www.priceindustries.com
They also sell assorted r.i.b. to radio cables.

n9llo
Posts: 73
Joined: Thu Aug 01, 2002 11:23 am
Location: Indiana

Post by n9llo » Sun Jan 26, 2003 7:59 am

The P96A is billed as a replacement tor the TQ3370 not the TQ3330. I think the only Rangr you can program with the TQ3370 is EDACS Rangr.

You can also use the suitcase programmer for conventional Delta/Rangr

Chris N9LLO

User avatar
n_zero_ndp
Posts: 388
Joined: Sun Feb 24, 2002 8:10 pm
Location: EDACS-land

Post by n_zero_ndp » Sun Jan 26, 2003 1:55 pm

It's true the Price P96A is a replacement for the TQ3370 as there is nothing available to replace the TQ3330.

Also correct that you can only program EDACS Rangr's with the 3370.

Seems it would be easier to find a 3330 rib than investing in the suitcase programmer.

Firemanbatt, looks like if you only need to program 1 or 2 of them it would just be easier to take them to a dealer. Though it appears that you are an hour + away from any town big enough to support a radio shop.

firemanbatt
Posts: 20
Joined: Wed Dec 25, 2002 3:00 am
Location: Bushton, KS

Post by firemanbatt » Sun Jan 26, 2003 2:27 pm

This is true, we are looking at doing just that...just was wanting to have the rib box if possible...and not too expensive.... Still need a scan head
Bushton Fire Department
Bushton Kansas

User avatar
n_zero_ndp
Posts: 388
Joined: Sun Feb 24, 2002 8:10 pm
Location: EDACS-land

Post by n_zero_ndp » Sun Jan 26, 2003 2:35 pm

firemanbatt wrote:Still need a scan head
if you don't like ebay... (they sell for about $25 there)
i see an ad in RadioResource for S550 scan head 16F @ $65 each... rather expensive, but available.

no e-mail address available but here is the company info:
NH Communications
P.O. Box 5342
Manchester, NH
03108-5342
(603) 668-3004

BTW: if you have not done it already, join the yahoo group "GE" & put out the word you are looking for it.
http://groups.yahoo.com/group/GE/

Prospect62

Post by Prospect62 » Tue Jan 28, 2003 4:58 pm

So what you guys are saying is that the P96A will not program the S825 head? Or will it? If not, what RIB will program an S825 and does Price have it? Thanks. :beer:

n9llo
Posts: 73
Joined: Thu Aug 01, 2002 11:23 am
Location: Indiana

Post by n9llo » Tue Jan 28, 2003 8:00 pm

The P96a is a replacement for the TQ3370 so it will work to program the S825 control head. So it will work indirectly to program the Rangr if the S825 (and the jumpers in the radio) is set to download. To use the Rangr with the S550 head you will need the TQ3330 and PC software or the suitcase.

Chris
N9LLO

2wayguru
Posts: 18
Joined: Thu Jan 16, 2003 4:27 am
Location: Pacific Northwest

Post by 2wayguru » Sat Dec 06, 2003 7:55 pm

I have a tq3330 rib here I also have a homebrew programmer for the 2212 eeprom that is in the rangr and delta
Twowayguru
Certified Motorola Service Technician, Centracom Technician and Mobile Data Technician.

kc4sbj
Posts: 10
Joined: Wed Nov 05, 2003 5:19 pm
Location: near Dallas

ranger programming

Post by kc4sbj » Sun Dec 07, 2003 12:27 am

if you have the 990 head you can programm the radio from the head their another head that you can programm from the head so depin on the control head you may have. if you have the 600 or the 550 head you will have to have a rib box that is the easy way if you are going to do it yourself. If you know someone that has one it is best if you as them to show you how to used it before you go and buy one

tikcuf12
Posts: 2
Joined: Sat Jun 21, 2014 5:43 pm

Re: programming a Ranger

Post by tikcuf12 » Sat Jun 21, 2014 5:49 pm

the p96 a will program the s825 and s830 control heads also the rangers and delta s and sxs I have 45 of them in use right now

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests